Σωστή μελέτη και καραντίνα; Κι ομως γίνεται!

Σωστή μελέτη και καραντίνα; Κι ομως γίνεται!

Σωστή μελέτη και καραντίνα; Κι ομως γίνεται!

Σωστή μελέτη και καραντίνα; Κι ομως γίνεται! Αναμφισβήτητα, περίοδος του lockdown λόγω της πανδημίας επηρεάζει πολύπλευρα και τους μαθητές, οι οποίοι καλούνται να προσαρμοστούν σε νέα δεδομένα και να δομήσουν εκ νέου το πρόγραμμά τους. Αυτό, ωστόσο, δεν συνεπάγεται απαραίτητα και χαλάρωση ή αμέλεια της σχολικής μελέτης, αφού τα μαθήματα συνεχίζονται διαδικτυακά και η διδακτέα ύλη προχωρά! Ιδιαίτερα οι τάξεις Λυκείου -ιδίως η Γ΄ Λυκείου– οφείλουν να δείξουν περισσότερη συνέπεια σε αυτή την αλλαγή. Παρακάτω, ακολουθούν μερικοί τρόποι που θα βοηθήσουν τον κάθε μαθητή να οργανώσει το διάβασμα του κατά την περίοδο καραντίνας.

# Οργανώσου!

Εφόσον πλέον τα μαθήματα θα διεξάγονται με τηλεκπαίδευση, “καθάρισε” τον Η/Υ σου από κάθε περιττό αρχείο και φτιάξε φακέλους για κάθε μάθημα. Ετσι, θα αρχειοθετείς ευκολότερα τα έγγραφα που θα ανταλλάσσεις με τους καθηγήτές σου και όταν τα χρειαστείς θα ξέρεις πού να ψάξεις εξοικονομώντας χρόνο.

#Πιστέ μου φίλε εκτυπωτή …

Εκτύπωσε όποια σημείωση, όποια θεωρία, όποια άσκηση σε δυσκολεύει! Η σημείωση πάνω στο χαρτί, η επισήμανση από εσένα και όχι από τη λειτουργία του υπολογιστή σου θα σε βοηθήσει στη μελέτη σου και θα βοηθήσει τη συγκέντρωση της σκέψης σου.

#Μην ρίχνεις ρυθμούς!

Η καραντίνα δεν σημαίνει καλοκαιρινές διακοπές και ξεγνοιασιά! Τα μαθήματα διεξάγονται κανονικά και η σχολική ύλη προχωρά τόσο από το σχολείο όσο και από τους φροντιστηριακούς φορείς. Συνεχίζοντας τη μελέτη με μεθοδικότητα, η επιστροφή στη διά ζώσης διδασκαλία θα είναι ευκολότερη.

#Ακολουθήστε τους κανόνες!

Τηρείτε ευλαβικά τις οδηγίες και τους κανόνες που θέτουν οι καθηγητές σας στην ηλεκτρονική τάξη.. Κάτι γνωρίζουν περισσότερο και σε κάτι αποσκοπούν..Στην δική σας επιτυχία!

#Φρόντισε εσένα!

Η παραμονή στο σπίτι λόγω της καραντίνας είναι μια πολύ καλή ευκαιρία να τραφείς πιο θρεπτικά, ενώ η σωματική άσκηση είναι απαραίτητη, καθώς θα σε απομακρύνει από την οθόνη του υπολογιστή σου (με τον οποίο περνάς πολλές ώρες της ημέρας) , θα σε αποφορτίσει από το άγχος τους διαβάσματος και θα σε τονώσει!

 

 

0 responses on "Σωστή μελέτη και καραντίνα; Κι ομως γίνεται!"

Leave a Message

top
X